Om oss


Välkommen till Junehem AB

Junehem AB är det fusionerade bolaget som bildats av de allmännyttiga bostadsaktiebolagen Grännahus AB, Norrahammars Kommunala bostäder AB, AB Bankerydshem, Bottnaryds bostad AB och Visingsöbostäder AB. Junehem ägs av Jönköpings kommuns holdingbolag Rådhus AB.

Det första huset stod klart på Tallhöjden, 1951. Idag har vi lite mer än 1 100 lägenheter i den gröna dalen, som sträcker sig från Hovslätt i norr, till Månsarp i söder.

Genom hela dalen finns en mycket bra service, både vad det gäller affärer, skolor, apotek och idrottsanläggningar. Buss och tåg går ofta och passerar genom hela dalen, så staden ligger inte långt borta trots att man, var man än bor hos oss, har nära till naturen.

För oss är det viktigt med hyresgäster som trivs. Därför anser vi att vår viktigaste uppgift är att skapa ett tryggt, modernt och trivsamt boende, men ändå behålla en rimlig hyresnivå. Detta försöker vi leva upp till genom att vi ständigt arbetar med att förbättra standarden på våra lägenheter och i området runt omkring. 2012 installerade vi bland annat bredband i alla våra lägenheter.

Miljön är också en viktig del för oss. Det innebär att vi har med oss ett miljötänk i allt vi gör och en av våra viktigaste uppgifter för framtiden är att energieffektivisera och därmed minska energiförbrukningen. Vårt mål är trivsamma bostäder till en rimlig kostnad och att hela tiden hålla en bra service.