Hovslätt


Söder om Jönköping i den gröna dalens början ligger Hovslätt. Orten var ursprungligen ett järnvägsamhälle som grundades i början av 1900-talet. Än i dag går järnvägen genom samhället med jämna avgångar till Jönköping, Värnamo och Alvesta.

Närområdet erbjuder vacker natur med skogar och vandringsleder längs sagolika vattenfall. Förutom närheten till naturen, finns det goda möjligheter till idrottsutövning inom bland annat fotboll, innebandy och friidrott på anläggningar hos den lokala klubben Hovslätts IK.

I samhället finns tre förskolor samt Hovslättsskolan med förskoleklass, fritidshem och grundskola upp till sjätte klass. På promenadavstånd från våra bostäder ligger huvudgatan med bland annat två livsmedelsbutiker.

Se våra fastigheter i Hovslätt

Norrahammar


Norrahammar är ursprungligen ett gammalt brukssamhälle i den gröna dalens mitt. I dag har det ett invånarantal på drygt 5 000 personer och har vuxit samman med de andra orterna i Tabergsdalen. NkBo förfogar över ett flertal fastigheter med koncentration kring Norrahammars centrum. Den centrala fastighetsgruppen, som inkluderar fastigheterna på Centrumgången, Hantverkaregatan, Villagatan och Flahultsvägen, är belägen alldeles intill nkBo:s huvudkontor.
I centrumkärnan finner du all tänkbar service som vårdcentral, folktandvård, apotek, servicehus samt pizzeria och en livsmedelsaffär. Genom samhället går busslinjer med regelbundna avgångar till Jönköping och det finns även tågförbindelser till Jönköping, Värnamo och Alvesta.

I samhället finns skolor med klasser från låg- till högstadium samt goda idrottsmöjligheter i form av motorcross, fotboll, gymnastik, tennis och ishockey. Vid Åsasjön som ligger intill, finns en populär badplats med motionsspår och utomhusgym.

Se våra fastigheter i Norrahammar

Taberg


Samhället ligger vid foten av Tabergstoppen som med sina 343 meter över havsytan är Smålands femte högsta berg. I berget bröts bland annat grundämnena vanadin och järn fram till slutet av 1960-talet. I dag är berget en del av ett naturreservat, där bergstoppen och den gamla gruvan har blivit populära turistattraktioner.
Taberg har ett rikt serviceutbud. Du finner bland annat konditori, livsmedelsaffär, gym, bibliotek, frisör, vitvaruaffär, bygghandel och bilmekaniker i samhället. För barn finns det en grundskola med klasser från låg- till mellanstadiet.
NkBo:s fastigheter i Taberg är utspridda över hela orten. Mitt i centrum har vi vårt nybyggda energisnåla passivhus. I centrum har vi även flera andra trevliga fastigheter att erbjuda.

Se våra fastigheter i Taberg

Månsarp


I den gröna dalens södra del ligger samhället Månsarp, en by inpå de småländska skogarnas rand. Förr fanns här masugnar och stångjärnshammare som samverkade med brytningen av järn norrut i Taberg.

Här finner du ett levande föreningsliv och goda möjligheter att utöva olika sporter som fotboll, tennis, innebandy, skidor och gymnastik. Inom området finns också förskola, samt låg- och mellanstadieskola.

Se våra fastigheter i Månsarp